Behandeling

Wij geloven in jouw gezondheid. Wat wij doen is je helpen om terug te keren naar die gezondheid in jezelf en je beste leven. Wat de oorzaak van je verslaving ook is, je kunt het verleden niet veranderen, maar je kunt ervoor kiezen om nu te handelen en naar de toekomst te kijken door weer regie over je leven te nemen!

Poliklinisch programma

Het poliklinische programma is ontworpen voor cliënten die niet de intensiteit van klinische zorg nodig hebben of niet aan de eisen ervan kunnen voldoen. Dit betekent dat je niet wordt opgenomen in een behandelingsfaciliteit en niet verplicht bent daar te slapen.

Ons poliklinische programma wordt geleverd door een multidisciplinair team van psychologen, een psychiater, een verslavingsarts, maatschappelijk werkers, psychosociale therapeuten, verpleegkundigen en peer-ondersteuners. Het hele team heeft ervaring met verslaving en is getraind in herstelcoaching en systemisch welzijn.

Bovenal zijn het meelevende mensen die niet geloven in een "one-size-fits-all" benadering. Ons Herstel Welzijnsprogramma is gebaseerd op groeps- en individuele sessies, gezinsondersteuning en casemanagement, die elke cliënt helpen zijn persoonlijke behandelingsdoelen te bereiken.

Klinisch behandel programma

In een klinische behandeling worden individuen opgenomen in een kliniek om intensieve en gestructureerde zorg te ontvangen voor verschillende gezondheidsproblemen, waaronder middelenmisbruik of psychische stoornissen. Dit type behandeling biedt een gecontroleerde en ondersteunende omgeving met 24/7 medisch toezicht, therapiesessies en andere therapeutische activiteiten.

Klinische behandeling heeft als doel de complexiteit van verslaving of psychische problemen aan te pakken door een gerichte en therapeutische benadering van herstel te bieden, inclusief detoxificatie, counseling en vaardigheidstraining. Als jij of jouw behandelaar het nodig vindt dat je klinische zorg ontvangt, kunnen wij dit regelen en zorgen voor continuïteit van zorg gedurende het hele proces, evenals nazorg. Onze partnerklinieken zijn gevestigd in Zuid-Afrika, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Nazorg

Het Mauni nazorgprogramma is gebaseerd op de principes en aanpak van het Recovery Wellness-programma. Individuele therapiesessies zullen consequent volgen op de eerder afgeronde behandeling en zorgen voor continuïteit van zorg. De therapeutische benadering bestrijkt verschillende levensdomeinen en het 12-weken durende programma bevordert persoonlijke ontwikkeling en actieve betrokkenheid bij het herstelproces. Mauni is toegewijd aan het ondersteunen van cliënten bij het navigeren door uitdagingen en het bevorderen van een succesvolle re-integratie in de samenleving.

Jij en je familieleden of partner zijn welkom om te blijven en deel te nemen aan ons Mauni-platform zo lang als je het nodig hebt. Daar vind je peer-ondersteuning, psycho-educatiemateriaal en thematische groepen om je creativiteit, ambitie en persoonlijke groei te stimuleren.

Iedereen die een poliklinisch of klinisch programma heeft afgerond, is welkom om deel te nemen aan de MAUNI-nazorg, terwijl hun familieleden of partners welkom zijn om deel te nemen aan onze reguliere online familie-ondersteuningsgroepen.

Familie programma

Het Familieprogramma is een fundamenteel onderdeel van elk behandelplan bij Mauni GGZ. Omdat we begrijpen welke diepgaande impact verslaving heeft op naaste, bieden we dit programma zowel in combinatie met de behandeling van de patiënt als een zelfstandige optie voor familieleden die getroffen zijn door de verslaving van hun naaste. Dit zorgt voor uitgebreide ondersteuning en heling voor zowel het individu als hun familie, waarbij de onderlinge verbondenheid van hun hersteltrajecten wordt erkend.

Of het nu deel uitmaakt van het behandeltraject van de patiënt of als een apart traject, het Familieprogramma is ontworpen om aan de specifieke behoeften en dynamiek van elk gezin te voldoen, waarbij begrip, heling en een ondersteunende omgeving voor iedereen die betrokken is.

Case Management

Uitgebreide ondersteuning voor jezelf en jouw gezin is onze prioriteit. Ons professionele team biedt op maat gemaakte, flexibele ondersteuning voor jouw unieke situatie.
De beslissing om hulp te zoeken voor jezelf, een naaste, een collega of een cliënt is slechts het begin.
Welke obstakels jij ook tegenkomt, wij zijn er om je te helpen. Onze aanpak wordt bepaald door jouw individuele behoeften. Onze casemanagers begeleiden je bij elke stap.

Doorverwijzingen

Het poliklinische programma van MauniGGZ is drie dagen per week geopend en duurt 10-12 weken. Ons poliklinisch behandelprogramma en therapie worden online aangeboden.

Voor contactgegevens en het plannen van afspraken zijn we op werkdagen beschikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Mauni biedt behandeling voor volwassenen met verslavingsstoornissen en gedragsverslavingen, met een sterke nadruk op het aanpakken van eventuele bijkomende psychische problemen. Onze behandeling streeft naar abstinentie terwijl ook onderliggende problemen worden aangepakt en cliënten worden begeleid om verschillende aspecten van hun leven te verbeteren.
De behandeling wordt uitgevoerd door een toegewijd team van psychologen, een psychiater, een arts, een gespecialiseerde verpleegkundige, maatschappelijk werkers en ervaringsdeskundigen op het gebied van zowel verslaving als herstel.

Registratieprocedure

Onze registratieprocedure is gestructureerd vanaf het eerste contact via intake, behandelplanning, de start van de behandeling en nazorg, zodat individuen en hun families op elk moment uitgebreide ondersteuning en persoonlijke zorg ontvangen.

Contact

Inname

Behandelplan

Begin behandeling

Nazorg

MauniGZZ Testimonial

Sluit je aan bij ons netwerk

“We zijn erg blij dat je besloten hebt om lid te worden van ons netwerk. Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.”

Doe mee aan het Herstel Wellness Programma.

We zijn erg blij dat je besloten hebt om deel te nemen aan ons programma. Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.